Wednesday, September 27, 2006
Don't hassel the Hoff
Han er ukul og han VET det :D
posted by schti @ 7:17 PM   1 comments
Wednesday, September 20, 2006
I'll try being nicer if you'll try being smarter
ADVARSEL: Lang post med MASSE sutring og mange rare tanker.



ÅÅÅÅÅH jeg blir gærn! Det er så mange BLONDE jenter i UK! The Guardian (tror det var dem) gjorde en undersøkelse for omtrent en måned siden hvor det kom fram at 76% av engelske jenter mellom 13 og 18 år drømmer om å bli en "Footballer's wife". Det er nesten så man får lyst til å grine. Hvor blei det av jenter med ambisjoner, med bein i nesa, som tør å stikke seg ut, som tør å ha egne meninger? Har de alle forsvunnet i en skog av Gucci og Prada, Manolo Blahnik-sko og små hunder med rosa "bling"-topper? Satt og så på Oprah tidligere i dag (når jeg har fri, tilbringer jeg gjerne dagen med Oprah og Dr. Phil, jeg innrømmer det glatt) og de snakka om nettopp dette, Pink var der og snakka om "Stupid Girls" og... Det var fire tenåringsjenter der som tilbrakte hele fritida si med å se mest mulig ut som diverse b-kjendiser og de hadde en total mangel på egen personlighet som nesten fikk meg til å grine! Jeg høres sikkert ut som en dårlig pop-sang fra 80tallet om "å finne seg sjæl" men er det ikke på tide at noen tar et skikkelig - og da mener jeg ikke bare et par artikler i adressa om moteklær for barn, og et par bekymra uttalelser fra "fritenkende" barnepsykologer- oppgjør med dette? Noe må gjøres, jeg vet ikke hva og jeg vil ikke bli dratt inn i noen slags feministisk, kvinnefrigjørende greie - ordet FEMINIST er så innmari negativt lada, det er synd og skam at såkalte "feminister" i tiårevis har fått lov til å ødelegge hele ideen med latterlige, "petty" (hva ER det ordet på norsk?) saker som at det ikke lenger er lov til å bruke ord som en kjønnslig lada i offentlige sammenhenger... "Talsperson" isteden for talsmann og så videre. Det er så mye stigmatisering ute og går! AAAAAAAARGH. For den del er jeg også lei av at mannlige teknikere alltid skal hjelpe meg løfte tunge ting på jobb kun fordi jeg er 1 - kvinnelig, 2 - blond, 3 - relativt liten. Hvis jeg trenger hjelp spør jeg om hjelp. På samme tid - lei av at de samme teknikerne blinker vantro når de ser meg lese Marie Claire i lunjsen, eller som i går måtte se to ganger da jeg hadde skifta etter jobb for å dra ut på byen. Selv om jeg tilbringer 8 timer hver dag med verktøybelte og vernesko betyr ikke det at jeg ser ut som ei traktorlesbe etter arbeidstid! (vil på dette tidspunkt sende en unnskyldning til alle traktorlesber der ute, det er deres valg å ha en slik livsstil og det respekterer jeg fullt ut (aaaaah politisk korrekthet... don't get me STARTED))
Mot slutten av førsteåret på LAMDA diskuterte vi kvinnelige teknikere i middagspausen og min gode venn Nick kalte meg "tomboy" og rett etterpå "boyish" uten å tenke seg om. Jeg ble så sinna at jeg begynte å grine. Greit, jeg har ikke lange rosa negler, egen stylist og luft i hodet, men jeg er da ikke noe mindre kvinnelig for det? Ja, jeg elsker å stå med kabelstøv og smurning i hele fjeset på en stige 6 meter i været, svett og jævlig. Men få ting gjør meg gladere enn å ha et ryddig hus og middag klar når Mark kommer hjem på dagene han jobber og jeg har fri. Jeg nyter å bruke uanstendige mengder penger hos frisøren nå og da (det blir ikke bedre enn å sitte i en massasjestol med en stor kopp te mens noen styler håret ditt). Jeg drikker øl - OG hvitvin. Jeg griner når jeg ser romantiske komedier men jeg synes prompehumor er dødsartig. Og jeg føler meg like sexy i RBK-skjorte eller "blacks" (backstageklær) som i små kjoler og høyhælte sko! Jeg er kanskje skarpkjefta og jeg gidder ikke kaste bort tid med å smiske og skrape for folk, men jeg er lojal og vil gjøre hva som trengs for å hjelpe en venn som trenger det. Så hva er jeg? En slags hybrid?


...


Så, når DET er ute: Var på galaforestilling av "Wicked" i går - musikalen om livet til heksene i "Wizard of Oz". Hvis du liker Disney-musikaler, musikaler som ikke har noen ambisjoner om å være "kunst" - kom til London og se. Jeg digger den. Fantastiske sanger (hovedrolleinnhaver har den utroligste stemmen jeg noensinne har hørt, utrolig spenn og styrke), kulisser kostymer lys alt er gjennomtenkt og... jah. Kom og se Wicked :)
posted by schti @ 3:04 PM   2 comments
Friday, September 15, 2006
Klassediktet...
Ida Marie og Kristine, hjelp meg å fylle inn de blanke linjene? Huska plutselig på biter av diktet Morten skrev om klassen vår i norsktimene...

Det var en gang en klasse som aldri satt i ro
det var enogtyve munner og toogførti sko
De var som regel snille, det var alle enige om
men det var før (dum dum dum, dum dum dum dum dum) kom

God morn god morn sa læreren, ta regelboka frem
Da var det at det smalt (og noe med en muskedunder eller noe)
(Og noe om at Stian (tror jeg) falt i gulvet fordi han vippa på stolen...

[...]sa Bjørn Kristian, "Æ prøv itj å vær vrang
Æ ska bare skrible "Daft Punk" en tretten-fjorten gang

Kjersti rakk opp hånda, som Kjersti ofte gjør
"Du Morten bør barbere deg, det er det at du bør!"
Og Kristine ropte ivrig: "Her er for mye støy"
og "Jeg vil mye heller gå ut og ha det gøy!"

Marit lo høyt med sin kakaduelatter, det hørtes mest ut som et kor av apekatter
Og Jannike ropte høylytt "Se så morsom lærern er!
Han ser da [...] ut som et blodrødt tyttebær!"

(Her tror jeg det var noe om at Morten ble sinna, husker en tegning av ham på sida av diktet der han roper "STILLE!!")


Men han Øystein og han Kenneth, det er guttene med teft
De kan den sjeldne kunsten det er å holde kjeft!




Husker så innmari lite av det og alt er sikkert i feil rekkefølge også...
Ih! Irriterende!!!! Hjelp mottas med takk!
posted by schti @ 12:58 PM   4 comments
Tuesday, September 12, 2006
OH MY GOD
You've Experienced 68% of Life

You have all of the life experience that most adults will ever get.
And unless you're already in your 40s, you're probably wise beyond your years.




...testen er riktig nok basert på amerikanske borgere, så man kan vel regne med at jeg har ganske mye igjen å oppleve allikevel, med tanke på hvor sneversynte stereotype amerikanere har en tendens til å være.
*phew*
posted by schti @ 9:10 PM   0 comments
hm, javel, ja...
...er det så lenge siden jeg blogga sist? Tilbake til start, da... :)

Mark var i Trondheim, vi tok en sightseeing rundt byen og han møtte min tante og onkel... Søndag var det grillings og drikkings på Marinen så han fikk møtt Gøril, Kristine, Hanne og Sasha. To sistnevtne, Mark og meg ble temmelig fulle etter hvert og dro på Vista. Og Mark, som ikke tåler alkohol, ble temmelig pussa utover natta :) Han var IKKE i form da han skulle opp klokka 6 morran etter (Mark fungerer heller dårlig på lite søvn). Staakar. Må si jeg hadde temmelig vondt av kjæresten min da jeg satte ham på flybussen og kryssa fingrene for at han i det hele tatt kom seg fram til flyplassen...
Jeg tilbrakte resten av uka med å gå på RBK kamp, kafe med Gøril og Kristine, kafe med Snorre, en tur på Oppdal for å besøke farmor, og en tur opp til Hanne.
Allikevel var det utrolig godt å komme hjem til London, spesielt siden Mark overraskende møtte meg halvveis hjemme med roser og en diger klem... *swoon*
Har begynt å jobbe siden sist, frilanser for øyeblikket med et event-firma - har så langt jobba på Tate Modern, Natural History Museum, Natural Portrait Gallery, London Aquarium... begynner som regel kl. 1500, ferdig med rigg til 1900, tilbake igjen for nedrigg midnatt og i seng i 2-3 tida. Startlønna ligger på 150-200 kr timen... klager ikke :)
Neste uke begynner jeg som lyskjører ved Royal Court Theatre også, litt mer familievennlige arbeidstider...
Også har jeg nettopp fått nyss om noe som kunne vært en stor jobbmulighet, skal si mer hvis jeg får den :)

Ellers så begynner leiligheten å komme i orden, skal poste bilder når det er ryddig...

Og vi har kjøpt oss Gupi! Artificial intelligence - marsvin... kjempestilig. Stan lystrer nå navnet sitt og ELSKER å leke borte-tittit. Hihi.

Trond og noen flere teaterfolk fra gamlelandet er her i forbindelse med en tekniker-messe i byen så vi skal ut og spise og drikke litt i kveld. Lash!

...og det var vel det for denne gang tror jeg :)
posted by schti @ 5:08 PM   1 comments
About Me


Name: schti
Home: Angel, London, United Kingdom
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Free Blogger Templates